artikel

Snackkoerier 5

Fastfood

Snackkoerier 5

Snackkoerier 5

Kerk dwint ondernemerspaar tot vroegpensioen

Cafetariahouders Aat en Trix de Groot moeten na 29 jaar stoppen met snackbar Atrix in Krimpen aan de Lek. De grond waarop het bedrijf staat, is van de kerk en die heeft de pacht opgezegd.

IJsboerke daagt uit

Afgelopen najaar trok Nestlé zich terug van de Nederlandse markt voor handijsjes. De Zwitserse fabrikant had een marktaandeel van zo’n 15 procent. De Belgian Icecream Group wil dat invullen met de merken IJsboerke en Mio.

‘Winnen van de concurrentie’

Robert van Dijk en Canan van der Winden verkochten huis én Verhage-vestiging in Hoogvliet en verkasten naar de Amersfoortse Vinex-wijk Vathorst. Daar ‘bouwden’ ze een grotere vestiging, waarin veel eigen ideeën zijn verwerkt.

Verzamelaar van formules

Zoals een ander postzegels spaart, verzamelt Wim Cox formulebedrijven. Franchise of eigen fastservice- en fast casual-concepten. De Roermondse ondernemer is aanhanger van systeem-gastronomie. Een ‘echt’ restaurant zal hij nooit beginnen. ‘Over vijf jaar zijn koks niet te vinden en onbetaalbaar.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels