artikel

Snackkoerier 5

Fastfood

Snackkoerier 5

Snackkoerier 5

Keuze voor gemak en lage kosten

Met het ijsseizoen in aantocht presenteerden leveranciers van ijsmachines de afgelopen periode op (horeca)vakbeurzen verbeterde of nieuwe ijsmachines. De compacte modellen met ergonomische voordelen kunnen ook voor cafetaria’s interessant zijn.

Onvrede over handelswijze KHN

Er bestaat onvrede over de houding en het beleid van Koninklijke Horeca Nederland. ‘Daarvoor voelen sommige cafetariahouders zich er niet langer thuis’, zegt cafetariaondernemer Wim Markwat. ‘Fastservice is het ondergeschoven kindje binnen KHN. Ze nemen ons als patatboeren niet serieus, dat is een heel kwalijke zaak.’

Nederland moet minder zout eten

Ruim 85 procent van de Nederlandse bevolking consumeert meer zout dan de aanbevolen maximum richtlijn van 6 gram per dag, blijkt uit onderzoek. De snacksector zette al in 2008 stevig in op zoutreductie. Snacks bevatten al 10 tot 15 procent minder zout dan een paar jaar geleden.

‘Als bedrijf kan je echt niet meer zonder’

Claartje Visser gaf op de IJsvak 2012 een inspirerende presentatie over social media voor ijsbereiders. De social-mediaspecialist is ervan overtuigd dat iedere ondernemer baat kan hebben bij Twitter en Facebook. ‘Je kan klanten verrassen met social media. Ze vinden het leuk om in contact te staan met de eigenaar van de cafetaria en een reactie te ontvangen op hun bericht. Dat geeft ze ene positief gevoel.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels