artikel

Snackkoerier10

Fastfood

Snackkoerier10

Snackkoerier10

Meer omzet door focus op fastservice

Peter Augustin maakte van zijn cafetaria annex lunchroom/eetcafé op het Arnhemse winkelcentrum Rijkerswoerd een grotere cafetaria. De verbouwing en de gewijzigde focus werpen direct vruchten af. ‘We zien veel nieuwe gezichten, de lunch draait al veel beter.’

Bewogen jaar zorgt voor wending

Arjan en Coby Menzing besloten hun goedlopende zaak Plaza Vorden aan de kant te doen. Het echtpaar gaat zich richten op hun andere cafetaria Plaza Leesten, die ze ruim een jaar geleden openden in Zutphen.

Twitter je omzet omhoog

‘Ik het idee dat het nu een beetje begint’, zegt Tim Wissink van ijssalon Heinink in Enschede over zijn Twitter-bezigheden. ‘Je moet het commerciële niet-commercieel verpakken.’

Vloeibaar frituurvet

Frituurvet is een grote kostenpost in de cafetaria. Er wordt dan ook al snel op bezuinidgd door goedkoper vet in te kopen. Vraag is of dat verstandig is, want doorgaans bestaat bij vloeibaar frituurvet een duidelijk verband tussen samenstelling, prijs en levensduur.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels