artikel

Snackkoerier5

Fastfood

Snackkoerier4

Snackkoerier5

Duo’s bezig fastfood te ‘ontjunken’

Snelheid en gemak kunnen in de fastservicesector samengaan met gezond en duurzaam. Los van elkaar zijn drie ondernemende duo’s bezig om dat te bewijzen. 4Food in New York is de meest opmerkelijke.

Klandizie nog steeds niet terug op oude peil

Opgebroken straat, supermarkten die lang open zijn, tankstations die volop snacks aanbieden, crisis en stijgende grondstofprijzen. Snackbar Java in Wormerveer kampt met een dip. Eigenaar Danny Regter moet een truc bedenken om het tijd te keren.

Groeikansen door nieuwbouw

De houten kiosk van cafetaria ‘t Pleintje in Heerenveen was sterk verouderd. Ondernemer Marcel van den Wal kon kiezen: de accommodatie laten verbouwen of nieuwbouw plegen. Hij besloot tot het laatste.

Gemak speelt hoofdrol bij studenten

De broodjeszaak Easy Bite in studentengebied De Uithof in Utrecht liep goed, maar eigenaar Erwin Binneveld vond het te druk. Zonder grote organisatie achter zich, moest hij veel zelf uitvinden.