artikel

Streetview

Fastfood

De man, midden veertig, zit in de zon onder een parasol. Uitermate relaxed, even uitpuffen. Ik zie hem van achteren. Onscherp. Ook als ik dichterbij kom. Naast hem staat een rode tas op de grond. Of is het de voet van een parasol?

Streetview

Ik reed laatst van Heerhugowaard naar Arnhem, van Noord-Holland naar Gelderland. Daar zag ik hem zitten, later. Je zoeft bij Enkhuizen over de dijk naar Lelystad. Bij Lelystad dwars door de polder naar Harderwijk en dan over de Veluwe terug. Geen snelweg, geen file, de toerische route, nam ik. Het was lekker weer, er was een prettig zonnetje en ik had de tijd. Aan het begin en het eind van de dijk zag ik een prima snackplek. Langs de provinciale weg over de Veluwe, De Flevoweg bij Ermelo, zag ik er nog een. Drie keer een snackplek en het leven dat eraan voorbijtrekt. Achteraf had ik spijt dat ik er niet even ben gestopt.

Dat heb ik dus naderhand gedaan, op mijn computer via Google Maps, streetview. Daarmee kun je op straatniveau kijken naar wat er gebeurt. Noem het gluren. De man met de parasolvoet of rode tas moet op het terrasje hebben gezeten toen het Google-camera-autootje voorbij reed. Mooi beeld vind ik dat. Met je rug naar de camera gevangen worden. Vervolgens kan iedereen letterlijk vanuit elke uithoek van de wereld op je inzoomen. Lekker in de zon voor een snackwagen. Het is bijna poëzie.

Peter Garstenveld, hoofdredacteur Snackkoerier

peter.garstenveld@reedbusiness.nl

Meer columns van Peter Garstenveld:

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels