artikel

Uitblinken in hygiëne

Fastfood

Wie wil er niet uitblinken in hygiëne? Een schone zaak trekt immers klanten. En het is niet moeilijk: een plan, de middelen, de inzet en bijhouden, is eigen alles wat nodig is.

Uitblinken in hygiëne

Veiligheidsregels negeren

Logo’s van brillen en handschoenen staan niet voor niets op sommige verpakkingen. Gebruik ze.

Producten mengen

Het mengen van schoonmaakmiddelen mag nooit. Zo kunnen gevaarlijke gassen ontstaan.

Inwerktijd bekorten

Schoonmaakmiddelen kosten geld, laat ze dan ook het werk doen. Een desinfectans heeft bijvoorbeeld vijf minuten nodig om zijn werk goed te doen. Houd die tijd in acht.

Energie verspillen

Een emmer warm water over de vloer gooien, is verspilde energie en nutteloos. Bij enkele andere handelingen kan de watertemperatuur wel in het voordeel werken.

Apparatuur aan laten staan

Bij het schoonmaken van elektrische apparatuur, zoals een snijmachine, altijd eerst de stekker uit het contact halen.