artikel

Verras uw gast met fingerfood

Fastfood

Fingerfood is allang niet meer een hapje bij de borrel. Het zijn mini-gerechtjes die op de eetcafékaart niet misstaan als klein voorgerecht.

Verras uw gast met fingerfood

Gebakken rolletje van puntpaprika, spek, augurk en mango

Ingrediënten voor 1 persoon:

Bereidingswijze

Snijd de paprika, augurk en mango in gelijke reepjes van 1 cm breed. Meng deze met de Provençekruiden. Leg het plakje spek op een snijplank. Maak een bosje van de groentes. Leg dit op het spek en rol deze strak om de groentes heen. Bak dit in de koekenpan tot de spek zacht krokant is.Serveer warm als snack of feestelijke groente.

Frittata van aubergine

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereidingswijze:

Snijd de aubergine in blokjes van ongeveer 2 cm. Meng dit met het zout en zet onder druk weg, anderhalf uur.

Knijp met de hand iets van het vocht uit de aubergine. Bloem de blokjes licht en meng deze door de losgeslagen eieren.

Laat uitlekken en bak in een hete Tefal-pan met de olie krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer als bijgerecht of hapje.

Wilt u het iets pittiger: voeg dan als laatste cayennepeper toe.

Red Pearl snack met pesto en portsiroop

Ingrediënten voor 8 personen:

Bereidingswijze:

Voor de pesto de knoflook, noten en kaas fijnmalen in een keukenmachine. Voeg de fijngesneden basilicum en wat olijfolie toe. Maal deze fijn. Voeg daarna druppelsgewijs de rest van de olijfolie toe. Halveer de tomaten. Schep op het onderste gedeelte een theelepel pesto.

Gaar de tomaatjes in een oven op 180 graden Celsius tot deze heet zijn. Kook de port in tot siroop. Schep de siroop kort voor het serveren op de tomaat. Leg eventueel een stukje Roquefortkaas tussen de tomaat.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels