artikel

Wat een quote-jaar!

Fastfood

Wat een jaar, wat een quotes. Snackkoerier zet de leukste quotes uit het jaar 2009 voor u op een rijtje.

Wat een quote-jaar!

‘Curryworst is niet alleen een levensmiddel voor de arbeider maar speelt ook een belangrijke rol in de maatschappij en is het culinaire symbool van de stad.’ Museummanager Birgit Berloh van het juist geopende curryworstmuseum in Berlijn. (editie 16-17)

‘Op de dag dat je moet werken, melden dat je vanwege een verjaardag van je vriendin er niet bent, is heel normaal. Maar ook daar ga ik wat aan doen, in ben het zat.’

Columnist Ton Vis van Kwalitaria ’t Centrum in Oostvoorne is ‘klaar’ met een aantal parttimers (editie 6)

‘We zetten minstens €350 minder om op zondag sinds de supermarkt open is.’ Michel Schenning van cafetaria De Huut in Doetinchem zegt echt last te hebben van de AH die van 16.00 tot 19.00 uur open is. (editie 24)

‘Wat een lelijk pand.’ Dat waren de woorden van een makelaar aan Roy en Lieneke Kolf over het pand dat ze hadden aangekocht om een cafetaria in Bennekom te beginnen. (editie 1)

‘Ze gluren door de ramen’. Jos Holka over de verbouwing en uitbreiding van zijn zaak. De gasten konden niet wachten tot het af was.(editie 3)

‘Vriendelijkheid kost niks, maar is dubbel plezier.’

Wim Cox van Cox & Co in Roermond over de basis van succes (editie 7)

‘Het woord ‘frituren’ zal nooit een positieve klank krijgen. Wat cafetariaondernemers wel kunnen doen, is er iets aan toevoegen. Bijvoorbeeld het woord ‘grill’, dat heeft een veel beter imago.’

Jan-Willem Grievink , directeurvan het FoodService Instituut Nederland over het nut van de campagne Verantwoord Frituren.(editie 14)

‘Ons jubileum is bijzonder. Sommige zaken bestaan niet eens honderd uur.’ John van Schoten, eigenaar van de 100-jarige broodjeszaak Fa. Dopmeijer Belegde Broodjes in Den Haag. (editie 10)

‘Ik vind deze handelswijze ongehoord. We voelen ons als criminelen behandeld.’

Patrick Nieuwveld van Snackcorner Nieuwveld in Rotterdam is nog woedend over de ‘overal’ in zijn zaak door het Horeca Interventie Team, dat met zestien ambtenaren en twee agenten de zaak kwam binnenvallen voor een inspectie. (editie 20)

‘Het ondernemen was en is te veel gebonden aan regels.’ Henri Verhoef over Nederland. De ondernemer vertrok naar Bonaire en startte daar cafetaria Wattaburger. (editie 24)

‘De passanten staan er soms naar te kijken alsof ze de toren van Pisa zien.’ Ingrid Spil van de Deventer cafetaria ’t Bijtje die enorm scheef zakte door een bouwput naast de zaak.

(editie 4) credit PISA

Foto: Ronald Hissink

Met de kinderen heb je de vaders, moeders, opa’s en oma’. Cafetariahouder Rini van Venrooij uit Drunen over een jubileumuitje van €3000 dat hij hield voor de kinderen van zijn gasten. (editie 2)

Mijn concurrenten hebben blijkbaar zitten slapen en onze klanten niet weten te binden.’ Cafetaria Boeters van Peter Boeters in Wateringen was 6 maanden gesloten wegens nieuwbouw. Direct na de opening stroomden de vaste gasten weer toe. (editie 12)

‘In mijn stijl van leidinggeven ben ik te direct en te streng.’ De 26-jarige Dennie van Dongen, franchisenemer van Domino’s Pizza in Dordrecht’ (editie 3)

‘Mijn vriendin en ik gaan het liefst ergens op vakantie waar we andere horecaconcepten kunnen bekijken.’ Arjan Verploegen van Grand cafetaria De Heuve over het feit dat hij een ‘vakidioot’ is. (editie 23)

‘Ik ben niet van de sigaren’ De nieuwe sectorvoorzitter Jos van Alphen wil maar zeggen dat hij geen ouderwetse achterkamertjesvoorzitter is. (editie 4)

‘Het zijn crimineeltjes die het puur om het geld is te doen. Afkomst en etniciteit doen er niet toe.’ Vork ondernemer Jamal Jadaan uit Weesp over de inbraken en vernielingen die hij beu is. (editie 7)

‘Wordt dat echt gezegd? Het is onzin.’

Caroline Kooij van IJssalon De Hoop in Blaricum op de bewering dat het bedrijf expres een rij laat onstaan, omdat drukte mensen zou trekken (editie 6)

‘Ik kan giga op m’n bek gaan. Als het niet lukt lachen ze me uit en als het wel goed gaat vindt iedereen dat logisch.’ Oud-directeur Wim Markwat van FHC-formulebeheer startte een cafetaria/eethuis met een gewaagd assortiment.(editie 10)

‘Ik ben pas 43 jaar. Ik wil lekker knallen in een topzaak. Noem het eerzucht en ambitie.’

Deventer cafetariahouder Paul van Gurp in een interview waarin hij vertelde €1 miljoen in de nieuwbouw van zijn zaak te steken. (editie 1)

‘Op horecafinancieringen zit een stop als het aan de banken ligt.’ ffc-directeur Antonio Stroes zegt daar van wakker te liggen. (editie 22)

‘Dan bonkt je hart wel even. Vooral omdat dure apparatuur als bakwand en vitrine gewoon bleven staan.’ Toon Bressers van D’n Doel uit Bladel verhaalt over zijn cafetaria die door een kraan naar een andere locatie werd getakeld (editie 11)

‘We waren het zat en wilden er van af’

Michel en Martine Hissink van Supersnack Zutphen stopten met de verkoop van blikjes bier om van bepaalde gasten af te komen (editie 13)

‘Het is een concept voor iedereen, Sonja Bakker-dieet of niet.’ Erwin en Juliette van Ommeren na de start van hun concept Greyhound. Ondanks die uitgesproken ambitie zijn in het bedrijf toch voornamelijk frites en snacks te krijgen. (editie 16-17)

De cafetaria is over twintig jaar nog steeds springlevend’, aldus commercieel directeur Cees van Sprang die na 34 jaar afscheid neemt van Ad van Geloven. (editie 18)

‘We hebben een advertentie gehad in een huis-aan-huisblad. Daarin stond ‘Strippen bij Rikken’ over de volle breedte.’ Angela Rikken van Cafetaria Rikken uit Groesbeek vertelde niet dat ze uit de kleren ging maar dat ze een strippenkaart voor snacks invoerde. (editie 19)

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels