artikel

Zeven is een onvoldoende

Fastfood

De uitreiking van de Cafetaria Top 100 nadert. Wij weten inmiddels welke bedrijven bij de beste honderd horen. Ook dit jaar zitten daar nieuwe bij én cafetaria’s die na één of twee jaar terugkeren in de lijst.

Zeven is een onvoldoende

Dat betekent automatisch dat zaken die vorig jaar in de lijst stonden, er dit jaar uitvallen. Niet leuk, maar het kan gebeuren. Een bezoek van een jurylid blijft een momentopname en er kan dan net wat misgaan: twee tafeltjes die nog niet opgeruimd zijn of een medewerker die even zijn concentratie verliest. Shit happens.

En ja, ook wij weten dat er bedrijven met topomzetten zijn, die om die redenen buiten de boot vallen. Dat is inherent aan deze wedstrijd, waarbij met een kritische consumentenblik naar de zaak wordt gekeken. Dat maakt de wedstrijd in mijn ogen zo leuk, ook kleine ondernemers hebben kans in de lijst te komen.

Als ik vertel dat dit jaar een 7 onvoldoende is om in de top 100 te komen, dan weet u genoeg. Wie er buiten vallen, rest maar één ding: slikken, kritisch naar de eigen toko kijken en volgend jaar een nieuwe poging wagen.

Ik mag hier alvast verklappen dat we dit jaar tegemoetkomen aan een lang gekoesterde wens van veel deelnemers. Na de uitreiking is een korte samenvatting van het juryrapport op te vragen. Hierop staan ook datum en tijdstip van het bezoek. Doe er uw voordeel mee.

Pascal Mulder

redacteur Snackkoerier

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels