artikel

Verdubbeling aantal Domino’s binnen vijf jaar

Fastfood

André ten Wolde, algemeen directeur van fastserviceketen Domino’s Pizza in Nederland en België, voorziet dat er ruimte is voor 300 Domino’s in Nederland. Hij verwacht een verdubbeling van het aantal verkooppunten in vijf jaar tijd.

Verdubbeling aantal Domino’s binnen vijf jaar

Momenteel telt Domino’s Pizza 155 winkels in Nederland. Dit jaar zijn er al vijftien nieuwe verkooppunten van start gegaan en staan er nog eens negen openingen op stapel voor 2014. Zo laat algemeen directeur André ten Wolde weten aan Misset Horeca. Hij voorziet dat er in Nederland ruimte is voor 300 verkooppunten van de fastserviceketen. Binnen vijf jaar wil Domino’s deze mijlpaal bereiken.

Magische 200

Voor het zover is, hoopt Ten Wolde eind 2016/begin 2017 de ‘magische 200e vestiging’ te lanceren. De groei van de keten schrijft hij toe aan de groeiende bezorgmarkt en de hang naar steeds meer bestelgemak bij de consument.

Bedrijfscultuur

Domino’s groeit vooral van binnenuit. ‘We hebben genoeg cash, het investeringsbedrag is laag en intern zijn er veel potentiële franchisenemers.’ Niet alleen stromen veel werknemers door maar is het runnen van meerdere vestigingen onderdeel van de bedrijfscultuur. ‘Wie eenmaal een winkel heeft, wil er nog één.’

Horeca Top 100

In de Horeca Top 100 van grootste merken en bedrijven 2014, staat Domino’s Pizza op de 22e plaats met een omzet van 60 miljoen euro. Vorig jaar groeide de omzet met 16 procent.

Meer over Domino’s Pizza in Nederland in Misset Horeca nummer 17 van 4 oktober. Daarin een uitgebreid interview met André ten Wolde.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels