artikel

Cafetaria Top 100 2016-2017 nr.3: Eetwinkel Polly, Bemmel

Fastfood

Polly op plek 3 in de Cafetaria Top 100? Voor degene die dit familiebedrijf kent – en dat is zowat iedereen in Bemmel – is dat vanzelfsprekend. In deze kleine cafetaria, gelegen midden in een woonwijk, zijn aandacht en ambacht al jaren de hoofdingrediënten. Een topnotering is dan het logische gevolg, maar de vreugde bij Rob Polman en zijn zoon Jesper zal er niet minder om zijn.

Cafetaria Top 100 2016-2017 nr.3: Eetwinkel Polly, Bemmel

De familie Polman heeft de afgelopen jaren nogal wat meegemaakt. Rob Polman verloor eind 2014 zijn broer Frank, met wie hij in 1982 samen de zaak op deze plek opende. Rob en Frank hebben Polly in ruim 30 jaar opgebouwd tot het prachtige bedrijf dat het vandaag de dag is. ‘Een ramp’, zo omschrijft Rob het verlies van zijn broer. Vervolgens kelderde de omzet. ‘Mensen bleven weg’, zegt Rob. ‘Ik denk dat ze het moeilijk vonden om binnen te komen, om ons te condoleren.’ Samen met zijn zoon Jesper maakte Rob korte tijd later de overstap van Plaza naar de formule van Eetwinkel. Alles bij elkaar genomen is het niet meer dan normaal dat een bedrijf zich dan even moet herpakken. Maar dan ken je Rob niet…

Schat aan ervaring

Rob is de definitie van een vakman, iemand die aandacht heeft voor alles wat er in de zaak en daaromheen gebeurt. Hij laat zich niet snel uit het veld slaan en straalt uit dat de cafetaria hem ontzettend veel plezier bezorgt. En aan werkelijk alles is te zien dat Rob al 35 jaar in deze branche meeloopt. Zo viel het de vakjury bij binnenkomst op hoe netjes alles is. ‘Zeer schoon en opgeruimd. Ik zou van de vloer durven eten! Medewerkers zijn ook tussendoor bezig met de schoonmaak. Alles heeft een vaste plek, het oogt georganiseerd.’ De jury gaf bonuspunten vanwege de aandacht voor de details, zoals het mooie servies en bestek en de service aan tafel. ‘Allemaal kleine, simpele zaken die de beleving verhogen en een heel goede indruk achterlaten.’

Onderscheidende snacks

Mede dankzij Rob’s ervaring als kok is Polly in staat ambachtelijke en onderscheidende snacks te presenteren. Voorbeelden zijn huisgemaakte kroketten, frikandellen en pulled pork. De hamburger voor de Polly Burger wordt gemaakt door de slager volgens eigen recept en veel sauzen zijn van eigen hand. ‘De lat komt hoger te liggen’, zegt Rob. ‘Dat maakt het werk uitdagender en het geeft meer voldoening.’Eetwinkel Polly staat al 13 jaar in de Cafetaria Top 100 en het is niet de eerste keer dat deze familie onze harten verovert. Vorig jaar werd Polly uitgeroepen tot de Beste Kleine Cafetaria, net als in 2013. De nummer 3-positie van dit jaar zal Rob en Jesper alleen maar extra motiveren om zich verder te ontwikkelen. ‘We gaan gerechten nog luxer maken en verfijnen’, verklapt Rob. ‘De klant wil daar best voor betalen, maar dan moet je wel laten zien en vertellen wat je hebt.’ Dat doen deze ondernemers en hun team, en met veel plezier. ‘We staan hier altijd met een glimlach en maken er iedere dag een feestje van.’

Eetwinkel Polly
Klappenburgstraat 34
6681 XS Bemmel
Eetwinkel.nl/locaties/eetwinkel-polly-bemmel