artikel

Cafetaria Top 100 2016-2017 nr.4: De Hollandsche tuyn, Bergen op Zoom

Fastfood

Is het een restaurant of is het een cafetaria? Deze vraag komt boven als je binnenstapt bij Eetwinkel De Hollandsche Tuyn in Bergen op Zoom. Productkwaliteit, gastvrijheid, sfeer, versbeleving en natuurlijk lekker eten en drinken. De broers Jeroen en Bjorn van Oss bieden het allemaal aan onder één dak. Dit prachtige bedrijf komt als nieuwkomer binnen op plek 4.

Cafetaria Top 100 2016-2017 nr.4: De Hollandsche tuyn, Bergen op Zoom
VFN#1337 Cafetaria Eetwinkel De Hollandsche Tuyn met vlnr Bjorn van Oss (25), Franka Schnabel (23, vriendin van Bjorn) en Jeroen van Oss (27)

Het twee verdiepingen tellende monumentale pand in Bergen op Zoom is prachtig. Aan het plafond ‘hangen’ eilanden van steigerhout, er zijn comfortabele banken, stoelen in vintagestijl en sfeervolle verlichting. Aan de wanden prijkt nostalgisch beeldmateriaal. De bestaande eiken tafels zijn gezandstraald. Het bruin van de lambrisering en muren is na een likje verf antracietgrijs geworden. Sfeervolle decoraties maken de gezelligheid en het huiskameridee compleet. Opvallend zijn de lcd-schermen met narrowcasting.

Eetwinkel

Jeroen en Bjorn van Oss hebben nog niet zo lang geleden gekozen voor de franchiseformule Eetwinkel. ‘Wil je je als horecaonderneming onderscheiden, dan moet je creatief zijn. Dat kan binnen Eetwinkel, is de heilige overtuiging van Theo van Oss, vader van de broers en samen met zijn vrouw Karin de vroegere uitbaters van
onder meer cafetaria ’t Singeltje, cafetaria ’t Luifeltje en eethuis Dorpszicht in Halsteren.

Meer dan cafetaria

‘Deze zaak is meer dan een standaardcafetaria. Je kunt hier een lekker biefstukje eten, maar ook een heerlijke lunch nuttigen. Op alle eetmomenten van de dag is iedereen van harte welkom. We willen de cafetaria opwaarderen, iets meer bieden dan frituursnacks. Je ziet hier alleen aan de bakwand dat er ook nog snacks worden verkocht.’ Gewerkt wordt met streekproducten. ‘Op het gebied van productkwaliteit, bereiding, smaak en opmaak zitten we dicht tegen restaurantniveau aan.’

De jury is het daarmee eens en roemt de nadruk die wordt gelegd op verse producten. ‘Het eten werd op speelse en professionele wijze uitgeserveerd. Mooie opmaak van de borden. Bij ieder gerecht werd een schaaltje met verse salade gepresenteerd. De beefreepjes met champignons en uien werden mooi opgediend in een rode stoofpan. Daarnaast stond een frietmandje en een klein weckpotje met saus. Opmaak van het geserveerde product was een ware beleving, temperatuur en smaak waren prima.’

Eetwinkel De Hollandsche Tuyn
Huijbergsestraat 14
4611 MG Bergen op Zoom
Eetwinkel.nl