artikel

Dicht tegen een burn out aan? 6 tips

Fastfood 626

Zeker in de horeca, waar veelal hard gewerkt wordt, is het voorkomen van een burn out lastig. Signalen worden meestal niet gezien of genegeerd. In Snackkoerier vertellen twee coaches hoe je toch jezelf in de gaten kunt houden.

Dicht tegen een burn out aan? 6 tips

In de eerstvolgende Snackkoerier vertelt voormalig cafetariahouder Patrick Lammers een heftig verhaal over zijn burn out. De Zeeuwse ondernemer wist mede dankzij Ruud Verschoor en Martin de Werker van BurnoutTeam relatief snel te herstellen. De twee coaches hebben een aantal adviezen voor horecaondernemers die een dergelijke situatie willen voorkomen.

  • Neem een coach in de hand die af en toe met je meekijkt naar je zaak en je functioneren
  • Maak tijd vrij om te ontspannen. Zoek datgene wat jou tot rust brengt; een wandeling, muziek of een boek
  • Werk niet altijd in de zaak, maar ook aan de zaak. Neem afstand om te kijken hoe het anders kan
  • Kijk naar wat je energie geeft en wat energie kost. Delegeer datgene waar je niet goed in bent
  • Wees open en eerlijk naar je partner, je personeel en trek op tijd aan de bel
  • Hou de verantwoordelijkheid bij jezelf, wijs niet naar andere mensen of naar de omstandigheden

Lees het verhaal van Patrick Lammers in de eerstvolgende editie van Snackkoerier, die 21 juli verschijnt. Bekijk hier alle edities online. 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels