blog

Internetcolumn Ton Vis: Afspraken

Fastfood

Ook in Oostvoorne hebben wij een ondernemersvereniging. De laatste jaren is de animo voor deze club behoorlijk afgenomen. Het is ieder voor zich. Een goede samenwerking onderling is daardoor onmogelijk. De onderlinge band brokkelt langzaam af.

Internetcolumn Ton Vis: Afspraken

Onder aanvoering van één van de bestuursleden probeerden wij iedereen weer eens bij elkaar te krijgen om te onderzoeken of die ondernemersvereniging nog wel zin had. Tijdens de eerste vergadering was er een klik en plotseling ontstond er weer wat enthousiasme.

Er kwamen wat plannen op tafel om meer mensen naar ons dorp te lokken. Besloten werd om een tweede vergadering te houden. Daar sloegen we echt spijkers met koppen.

Wat gaan we allemaal aanpakken om ons dorp weer wat meer op de kaart te zetten? Er kwam een voorstel om onze koopavond op vrijdagweer nieuw leven in te blazen. Niet iedereen was positief, maar besloten werd om gedurende juli en augustus op de vrijdagen tot 21 uur open te blijven. Een pagina in het lokale leugenaartje moest de mensen naar Oostvoorne lokken.

Tijdens de eerste koopavond maakte ik een wandelingetje door ons dorp. Ik wilde de meningen peilen. In totaal waren er om 20.00 uur nog drie zaken open. De rest had op de eerste avond de handdoek alweer in de ring gegooid. Het was te stil of andere smoesjes werden gebruikt.

Als je dit soort acties niet even de tijd geeft, wordt het nooit wat. Als dit mijn collega’s in de ondernemervereniging zijn, vraag ik mij af of het voor mij nog wel nut heeft om lid te blijven.

Ton Vis

Eigenaar Kwalitaria ’t Centrum Oostvoorne

Meer blogs van Snackkoerier:

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels