blog

Internetcolumn Ton Vis: Spreekbeurt

Fastfood

Regelmatig krijg ik van scholieren uit het basisonderwijs vragen over rondleidingen en spreekbeurten. Eerlijk gezegd heb ik daar niet altijd zijn in.

Internetcolumn Ton Vis: Spreekbeurt

Maar aan de andere kant streelt het wel je ego als dat gevraagd wordt. Want als kinderen jouw zaak niet leuk vinden, gaan ze er natuurlijk ook geen spreekbeurt over houden.

Dit keer kwamen er twee meisjes, ze wilden een spreekbeurt over de zaak houden en daarna een kleine rondleiding. Omdat deze spreekbeurt op mijn vrije dag viel, gaf ik één van mijn medewerkers opdracht om de rondleiding in goede banen te leiden. Daar namen de dametjes in de dop echter geen genoegen mee. ‘U bent de baas ( mooi woord, toch ), dus willen wij u erbij hebben.’

Dertig kinderen van 11 jaar zitten die dag klaar voor de spreekbeurt. De meiden houden echter wel een heel korte spreekbeurt. Als ik vraag of dat nou alles was , volgt een langgerekt ‘nee’. ‘Wij hebben er eigenlijk op gerekend dat u een mooi verhaal over uzelf en uw zaak gaat vertellen’, zeggen ze tegen me.

Ik begin over het ontstaan van de zaak en ons assortiment. Dat vroeger patatbakkers in hard vet bakten en dat dat eigenlijk niet zo gezond is. Dat je best wel snacks en frites mag eten, maar niet te veel en te vaak. Dat je er op moet letten of er wel in vloeibaar vet wordt gebakken en dat je ook zeker aan sport moet doen.

Eigenlijk vertel ik op een leuke manier een superpositief verhaal over mijn zaak en onze branche. Na zelf een ijsje te hebben gemaakt, gaan de kinderen opgewekt de deur uit. Betere reclame kan ik mijzelf niet wensen.

Ton Vis

Eigenaar Kwalitaria ’t Centrum Oostvoorne

Meer blogs van Snackkoerier:

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels