nieuws

Nieuwe’ aardappelsnack Chipstix wellicht illegale kopie

Fastfood

De op de Horecava onder veel belangstelling geïntroduceerde Chipstix wordt mogelijk de inzet van een conflict. Flavouricious Foods International (FFI) claimt de rechten voor eenzelfde product in heel Europa te hebben vastgelegd.

Nieuwe’ aardappelsnack Chipstix wellicht illegale kopie

De op de Horecava gepresenteerde Chipstix is niet zo nieuw als gedacht. De meer dan vier jaar geleden, ook in Snackkoerier geïntroduceerde Chiptwister ziet er namelijk precies hetzelfde uit, een op een stokje geprikte én gedraaide aardappel. De leverancier daarvan, Flavouricious Foods International uit het Gelderse Tonden claimt de rechten op de vorm te hebben vastgelegd.

Chris Robinson, masterfranchisenemer voor Nederland van het Chipstix concept, zegt in een eerste reactie de Chiptwister te kennen maar zich geen zorgen te maken. ,,De franchisegever van Chipstix in Engeland heeft mij verzekerd dat hier geen patent of andere ‘bescherming’ op zit of op is te krijgen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels