Amerikaan schrikt van calorieën tellen

Amerikaan schrikt van calorieën tellen

90 procent van de New Yorkers schrikt zich rot als ze calorieën gaan tellen in restaurants. De New Yorkers verbazen zich over de hoogte van het aantal calorieën dat ze innemen. Dat blijkt uit een studie van het Amerikaanse onderzoeksinstituut Technomic.

Steeds meer restaurants vermelden het aantal calorieën op de menukaart en op de borden boven de counter. 82 procent van de ondervraagden zegt dat het vermelden van de caloriehoeveelheid, invloed heeft op de bestelling. 60 procent zegt dat het invloed heeft op waar ze gaan eten.

Volgens de onderzoekers is er onder consumenten veel steun voor het vermelden van de hoeveelheden zout en vet. De consumenten zeggen dat ze van restaurants een actievere rol verwachten als het om gezondheidsissues gaat, en willen dat de overheid regulerend optreedt.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.