APV treft cafetaria's in Breda

APV treft cafetaria's in Breda

Cafetaria's, ijssalons en lunchrooms in Breda dreigen formeel te moeten gaan aantonen dat ze geen overlast veroorzaken in hun omgeving. Dat is de interpretatie van de lokale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) van een voorstel van de commissie economie van de gemeente Breda.

In het voorstel staat dat de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) zo wordt aangepast dat de droge horeca voortaan een exploitatievergunning moet aanvragen, meldt de regionale krant BN/DeStem.

Met de invoering van de vergunningverplichting wil Breda tegengaan dat er abrupt grow- en smartshops of internetcafés opduiken.

Maar door cafetaria’s, ijssalons en lunchrooms te gaan bestempelen als droge horeca en ze te verplichten een exploitatievergunning aan te vragen, dupeert Breda talloze bonafide eetzaken, vindt Hester Avis van KHN.

‘Onthef de droge horeca aanvankelijk van de plicht een exploitatievergunning aan te vragen, maar verplicht de bedrijven daar wel toe als blijkt dat ze voor overlast zorgen’, zegt Avis.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.