Cafetaria eist schadevergoeding van gemeente

Cafetaria eist schadevergoeding van gemeente

Snackbar De Rolmops eist een schadevergoeding van de gemeente Breda. Het bedrijf maakt bezwaar tegen een gedwongen sluiting in juli die een week duurde.

De snackbarhouder is het niet eens de sluiting en eist 4000 euro. De Rolmops moest op 11 juni onmiddellijk sluiten omdat er volgens de gemeente een levensbedreigende situatie was. De afvoer van de bakwand zou niet goed functioneren en bij brand zou dit fatale gevolgen kunnen hebben voor bewoners van bovengelegen woningen.

Al in mei sommeerde de gemeente per aangetekend schrijven dat de pijp moest worden vervangen. Dat gebeurde na een, overigens loos, brandalarm waarna de brandweer de afvoerpijp onderzocht. Op 11 juli kwam, na alweer een loos alarm aan het licht dat de pijp nog niet was vervangen. Daarop sloot de gemeente de cafetaria direct. Na een week ging de cafetaria, met een nieuwe rookafvoer weer open.
De cafetariahouder eist nu geld omdat volgens hem de brief nooit is aangekomen. Bovendien zou de situatie niet levensbedriegend zijn geweest.