Cafetaria's doelwit overvallers

Cafetaria's doelwit overvallers

De donkere maanden zijn begonnen en dat is traditioneel de tijd dat er meer cafetaria's worden overvallen. Binnen enkele dagen vonden er overvallen plaats in Zwolle, Steenwijk en Zwijndrecht.

De tweede week van november was het raak in Zwolle. Een overvaller bedreigde met een pistool de medewerkers van een cafetaria in de wijk Holtenbroek en haalde het geld uit de kassa.

Ook in Steenwijk is een cafetaria overvallen. Aangezien de aanwezige medewerksters het op een gillen zetten vluchtte de man zonder iets buit te maken. Een dag later herkende de eigenaar van de cafetaria de overvaller op straat. Hij waarschuwde de politie en die kreeg na wat zoekwerk de dader te pakken.

In Zwijndrecht was een pizzeria het doelwit van overvallers. La Toscane aan de Willem Ruysplein werd op klaarlichte dag overvallen door twee mannen. De gewapende overvallers gingen er vandoor met een nog onbekende buit. Bij de overval raakte niemand gewond.

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht was afgelopen week aandacht voor een overval op Burger King. Daar werd op maandagochtend 24 september tussen half negen en kwart voor negen een Burger King in Wijdewormer overvallen.

Bekijk ons uitgebreide dossier 'Overvalpreventie'.