IJs minder vet maar toch romig door toevoeging

IJs minder vet maar toch romig door toevoeging

De Europese Commissie heeft een nieuwe ijstoevoeging van Unilever goedgekeurd. Het gaat om hhet eiwit ISP dat ook in minder vet ijs een romig mondgevoel garandeert.

De EU heeft het zogenaamde Ice Structuring Protein (ISP) van Unilever goedgekeurd voor het gebruik in consumptie-ijs. Het eiwit verandert de structuur van ijs zodat het bij gebruik van minder vet toch een romig mondgevoel houdt.

Het eiwit wordt door een genetisch gemodificeerde gistsoort geproduceerd. Het eiwit zelf bevat geen genetisch gemodificeerde component.

Minder calorieën

Door de toepassing van het eiwit is het mogelijk het vetgehalte en het aantal calorieën in ijs te halveren. Doordat het ijs bovendien stabieler wordt is het volgens Unilever mogelijk meer fruit toe te voegen en worden de smaak en het smeltgedrag beter.

Vanaf volgend jaar past Unilever in Europa ISP toe aan het ijs. In bijvoorbeeld Amerika en Mexico is al ijs met ISP op de markt.

ISP wordt niet separaat voor gebruik door derden op de markt gebracht.