Willie Dokter verkocht aan Royaan

Willie Dokter verkocht aan Royaan

Gehaktspecialist Willie Dokter komt in handen van Buitenfood B.V., het moederbedrijf van snackfabrikant Royaan. De overeenkomst werd gisteren gesloten, zo meldt Buitenfood vandaag in een persbericht.

Met de voorgenomen overname krijgt Buitenfood, dat met merken als Van Dobben, Kwekkeboom, Laan en Buitenhuis, tot op heden slechts beperkt actief was in het segment ‘vleessnacks’, direct meer toegang tot dit deel van de markt. Willie Dokter, producent van onder meer gehaktballen en hamburgers, zal onder eigen naam blijven opereren. Saillant detail is dat Royaan eerder dit jaar al de eerste schreden op deze markt zette met de introductie van een Van Dobben gehaktbal.

Waardevolle aanvulling productgamma

Olaf Noorman, CEO van Buitenfood is zeer enthousiast over de overname: ’Willie Dokter is een prachtig bedrijf en een waardevolle aanvulling op onze portfolio bedrijven. De gehaktbal van Willie Dokter wordt alom erkend als de meest gewaardeerde gehaktbal van Nederland. Verder is het bedrijf binnen de foodservicemarkt een sterk merk dat uitstekend past onder onze merkenparaplu. Daarbij sluit de bedrijfsfilosofie perfect aan bij die van Buitenfood.’

Ook Mart Beniers, de huidige eigenaar van Willie Dokter, is enthousiast: ,We hebben heel bewust gekozen voor Buitenfood. Het bedrijf heeft met name met Royaan een sterke marktpositie in het foodservicekanaal. Door aansluiting van Willie Dokter bij Buitenfood ontstaan er voor beide partijen nieuwe mogelijkheden en borgen we de continuïteit van onze onderneming op de lange termijn.’ Beniers is ook met andere bedrijven, zoals Swinkels snackery & Backery (producent van onder meer de Souflesse), actief op de foodservicemarkt

Al 25 jaar zelfde receptuur

Willie Dokter werd in 1975 opgericht en is met name bekend van de productie en verkoop van ambachtelijke gehaktballen. Deze zijn al meer dan 25 jaar een begrip. Aan de basis ligt een volstrekt unieke receptuur die vanaf de oprichting ongewijzigd is gebleven. Zo heeft elke Willie Dokter bal een grove structuur en wordt deze nog steeds ambachtelijk handgevormd. Naast gehaktballen maakt het bedrijf ook hamburgers, miniballetjes en gehaktstaven. De verkoop van het assortiment gehaktproducten verloopt via de bekende horeca groothandelskanalen en toeleveranciers van het grootverbruik kanaal, dezelfde kanalen waarbinnen ook Royaan actief is.

Eind februari overname afronden

Buitenfood verwacht de overname van Willie Dokter voor eind februari formeel te kunnen afronden. Over het bedrag dat met de overname is gemoeid doen beide partijen verder geen mededelingen.