nieuws

Zuid‑Holland meeste bedrijven in Cafetaria Top 100

Fastfood

Zuid-Holland levert met 25 bedrijven de grootste bijdrage aan de Top 100 en is ook relatief gezien oververtegenwoordigd. Voor het eerst staat er geen enkele cafetaria uit Groningen in de lijst.

Zuid‑Holland meeste bedrijven in Cafetaria Top 100

Zuid-Holland is in absolute getallen de grootste maar relatief gezien levert Flevoland de grootste bijdrage. In de landelijke verhoudingen zou deze provincie, die 76 cafetaria’s telt, een tot twee cafetaria’s (1,6 ) moeten leveren, het zijn er 6, bijna vier keer zo veel. Zuid-Holland zou gezien de landelijke verhoudingen 18 cafetaria’s in de ranglijst moeten hebben. Van de 4863 cafetaria’s in Nederland liggen 872 bedrijven in deze provincie.

De provincie Groningen is de meest negatieve uitschieter en levert geen enkel bedrijf, dat zouden er statistisch 3 tot 4 (3,6) moeten zijn. Verder ‘presteren’ Noord-Brabant, Gelderland, Noord-Holland en Zeeland onder de maat. Friesland, Utrecht, Overijssel en Drenthe leveren juist meer cafetaria’s aan de ranglijst dan de landelijke verhoudingen zouden doen vermoeden.

Meer cijfers over bijvoorbeeld het aantal formulebedrijven, zijn te vinden in de speciale editie van Snackkoerier die maandag op het Cafetaria Top 100 Event wordt uitgereikt.

Reageer op dit artikel