nieuws

Australische krijgt 8 miljoen van KFC

Fastfood

KFC moet 8 miljoen Australische dollar (6,3 miljoen euro) schadevergoeding betalen aan een Australisch meisje, dat ernstig ziek werd na het eten van een Chicken Twister Wrap. Zij kreeg door salmonella in het eten een bloedvergiftiging, liep een hersenbeschadiging op en raakte verlamd.

Australische krijgt 8 miljoen van KFC

Het incident speelde zich af in 2005, het Australische meisje was toen 7 jaar. Door salmonella in het eten kreeg ze een bloedvergiftiging die leidde tot en septische shock, schrijft Parool.nl. Daarbij liep ze een hersenbeschadiging op, waardoor ze nu spastisch is en niet goed kan praten.

Een Australische rechtbank oordeelde dat KFC schuldig is aan de ziekte van het meisje, omdat de werknemers de regels niet goed hadden opgevolgd. Er was met name sprake van gebrekkige hygiëne. De rechtbank legde een schadevergoeding op van 8 miljoen Australische dollars (6,3 miljoen euro).

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels