'Calorieën op menu beïnvloedt keuze niet

'Calorieën op menu beïnvloedt keuze niet

Mensen gaan geen gezondere producten kiezen als het aantal calorieën op een menukaart wordt vermeld. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek. In de VS zijn fastfoodrestaurants sinds kort verplicht om het aantal calorieën van hun gerechten op het menu te vermelden.

Smaak en prijs zijn bij de gerechtkeuze belangrijker dan het aantal calorieën van een snack.

Onderzoekers van de New York University School of Medicine bestudeerden het bestelgedrag van 349 jongeren en ouders. Dit deden ze zowel voor de invoering van het calorie-aantal als daarna.

Volgens de onderzoekers moeten er nog wel grotere studies komen om definitief de conclusie te trekken dat het vermelden van het aantal calorieën de gezondheid niet bevordert.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.