Fastfoodketen KFC geheel rookvrij

Fastfoodketen KFC geheel rookvrij

Kentucky Fried Chicken (KFC) heeft binnen een maand een algeheel rookverbod. Per 1 maart is het verboden om te roken in de 26 restaurants in ons land. KFC is volgens eigen zeggen de eerste fastfoodketen met een rookverbod in ons land.

KFC meldt het aangepaste rookbeleid daags na de bekendmaking van minister Ab Klink van VWS om binnen een jaar een rookverbod in de horeca door te voeren. Met dit besluit gaat KFC voorop in de strijd voor een rookvrije horeca, zo laat het in een persverklaring weten.

Nicotinebehoefte

‘Bij KFC kan iedereen optimaal van onze “WOW tasting” kip genieten. We vragen onze rokende klanten om begrip en rekenen erop dat ze hun nicotinebehoefte uitstellen tot na hun bezoek aan ons restaurant’, aldus marketingdirecteur Eric Voges van KFC.

Persoonlijke ambitie

KFC loopt met de maatregel vooruit op de wetgeving. Die meldt volgens het regeerakkoord een rookverbod in de horeca per uiterlijk 2011. Gisteren meldde minister Klink dat het zijn persoonlijke ambitie is om nog binnen een jaar het roken in de horeca te verbieden.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.