Fastfoodketens gaan groen

Fastfoodketens gaan groen

Fastfoodketens zijn koplopers in groen ondernemen in Amerika. Van de 38 restaurants in de Verenigde Staten die gecertificeerd duurzaam, 'groen' en milieubesparend zijn, behoort veertig procent tot een fastfoodketen.

Duurzaam en milieubesparend dineren. In de Verenigde Staten kan dat vooral bij fastfoodketens. Ze zijn koplopers bij het bouwen van LEED-gecertificeerde restaurants. LEED staat voor Leadership in Energy and Environmental Design, en wordt uitgegeven door de U.S. Green Building Council. Het is een internationaal erkende standaard voor gebouwen die besparen op energie en water, die minder schadelijke stoffen uitstoten en andere milieumaatregelen hebben getroffen, zoals duurzaam bouwen.

Starbucks koploper

Starbucks is koploper en heeft momenteel acht gecertificeerde restaurant. De koffieketen wordt gevold door Pizza Fusion. Maar ook McDonald’s doet mee en heeft momenteel twee ‘groene’ restaurants in de VS. Andere ketens met gecertificeerde groene vestigingen zijn: Arby’s, Xoco, Dunkin Donuts, Chipotle en Subway.

Europa

Ook in Europa staan een aantal milieuvriendelijke restaurants. McDonald’s heeft er twee waarvan een in Bremen (foto). Burger King opende onlangs in Duitsland ook een ‘groene’ vestiging.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.