De 24-jarige medewerker van restaurant ’t Huys van Bunne in Bunne liep eerste- en tweedegraads brandwonden op aan zijn rug, nek en een arm en been, zo meldt het Dagblad van het Noorden.
Uit onderzoek van de leverancier (Hakvoort) van de bakoven blijkt dat niet de elektrische oven de oorzaak van de ontploffing is. Na aftappen van het laatste vet werd in de ketel een ontplofte koolzuurpatroon aangetroffen, zoals die bijvoorbeeld wordt gebruikt in een slagroomkidde. De patroon is vermoedelijk van een schap in het hete frituurvet gevallen en daardoor ontploft.
‘We konden ons al niet voorstellen dat de oven de oorzaak zou zijn’, aldus Leen Hakvoort in een e-mail. ‘Het is onmogelijk dat een elektrische oven uit zichzelf ontploft.’
De eigenaar van het restaurant hangt mogelijk een sanctie boven het hoofd van de arbeidsinspectie. Hij verzuimde het incident te melden. Terwijl dat volgens de arbeidsinspectie verplicht is bij dit soort ongevallen.