Groeneweg vol ongeloof na topklassering

Groeneweg vol ongeloof na topklassering

Vanuit het 'niets' op de eerste plaats van de Cafetaria Top-100. Richard en Marriëlle Groeneweg van Verhage Kort Ambacht uit Zwijndrecht zijn er kort na de huldiging in Den Bosch nog steeds beduusd van. 'Dit is niet te geloven.

‘We wisten door het jurybezoek dat we hoog zouden eindigen’, vertelt Groenweg. ‘Maar eerste, daar durfden we niet op te hopen.’

Verhage Kort Ambacht wist kort na een verbouwing uit het niets op de eerste plaats te komen. ‘Ik wilde eigenlijk nog niet mee doen aan de Top-100, omdat we eerst alles goed op de rails wilden zetten. Joop Verhage (franchisegever) heeft ons echter overtuigd om toch mee te doen.’

De gedreven jonge ondernemer schrijft de topklassering op het conto van zijn personeel en de formule. ‘Aan het team hebben we vijf jaar gebouwd. Ik heb kanjers in dienst, die verdienen alle lof. Zonder hen kan je het niet doen.’ En over de Verhage-formule. ‘De basis is geweldig goed. Details, zoals de gezellige inrichting, hebben we zelf mogen invullen.’

Wat Richard en Marriëlle betreft is 2006 een jaar om in te lijsten. ‘We hebben acht weken geleden een prachtige zoon (Tygo) gekregen en nu dit feest. Het is bijna onwerkelijk, zo mooi.’

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.