John Buiting verrast met gastvrijheid Award

John Buiting verrast met gastvrijheid Award

John Buiting sprong letterlijk een gat in de lucht toen bekend werd dat hij de Gastvrijheid-Award won. 'Ik was al ontzettend blij met de nominatie.

De ondernemer van Plaza De Tol uit Tiel is een beetje beduusd door de eer die hem ten deel valt. ‘We doen in de cafetaria gewoon wat we altijd doen. Zelf vinden we de wijze waarop we met de gasten omgaan niet zo bijzonder maar volkomen normaal.’

Hij zegt altijd in gedachten te houden dat de gasten zijn ‘salaris’ betalen. ‘En dat houd ik ook mijn personeel voor. De gast is het belangrijkste.’

De prijs komt voor Buiting op een perfect moment. ‘Het is een bevestiging dat we goed bezig zijn. Twee jaar geleden zat ik een beetje op een dood spoor.’ Hij zocht een nieuwe uitdaging. ‘Ik ben een bezorgdienst van spareribs gestart vanuit de cafetariakeuken. Sindsdien gaan we er weer voor de volle honderd procent voor en dat wordt bekroond door deze prijs.’

Op het podium heeft Buiting nog een tip voor zijn collega-ondernemers. ‘Een begroeting van de gast direct bij binnenkomst vermindert de kans op overvallen sterk.’

Cafetaria Top-100 dossier:

Wilt u meer nieuwsberichten lezen over de Cafetaria Top-100 of foto's en video's bekijken van de uitreiking gisteren? Ga dan naar www.cafetariatop100.nl.