Marjo Janssen maakt mooiste ijscoupe

Marjo Janssen maakt mooiste ijscoupe

Marjo Jansen van IJssalon Florence uit Nederweert heeft de wedstrijd 'De Gouden IJscreatie 2011' gewonnen. Ze maakt tijdens de gisteren gehouden IJsvak in Wageningen met 'Macarones de Florence' de mooiste en lekkerste ijscoupe.

Dat ze ondanks al haar wedstrijdervaring de hele dag al de kriebels had was Marjo Janssen niet aan te zien toen ze het strijdperk betrad. Rustig en vastberaden zette ze ruim binnen de tijd van zes minuten vier identieke ijscreaties neer. ‘Het is altijd weer spannend aan zo’n wedstrijd meedoen.’. Dat het haar makkelijk afging had ook met de ‘eenvoud’ van haar ijscreatie te maken. ‘Het is voor ons altijd een voorwaarde dat zo’n coupe ook in de dagelijkse praktijk is te maken. Deze wordt zeker en blijvertje op de menukaart’, voorspelt ze alvast.

Drie smaken ijs

De coupe bevatte naast het verplichte pistache-ijs ook de ijssmaken abrikozen (waar ze ooit al eens kampioen mee waren) en pinda-chocolade. Het geheel was opgebouwd met abrikozencrème, een saus van yoghurt, kokos en gember, gebruneerde zonnebloempitten, met macarones die waren gevuld met chocoladecanache en een saus van vijgen.

Oud-winnaars tweede en derde

Caroline Kooy van IJssalon De Hoop uit Blaricum, die twee jaar geleden de wedstrijd won, eindigde op de tweede plaats. Luc Blok van Luciano’s IJssalon uit Wassenaar bezette de derde positie.

De creaties werden door zowel een vakjury, anonieme jury als praktijkjury beoordeeld op onder andere uiterlijk, presentatie, smaak, hygiëne, haalbaarheid en kostprijs. De ijsbereiders werden daarnaast getoetst op werkwijze, voorbereiding en productkennis.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.