Royaan reageert op vleesbericht Wakker Dier

Royaan reageert op vleesbericht Wakker Dier

Krokettenfabrikant Royaan distantieert zich van de suggestie van Wakker Dier dat er ons land vlees van ondervoede en mishandelde paarden uit Latijns Amerika verdwijnen in kroketten. Royaan zegt geen paardenvlees te gebruiken in haar kroketten en bitterballen van Van Dobben en Kwekkeboom.

Voor onze kroketten en bitterballen wordt uitsluitend rundvlees gebruikt, laat Royaan in een persbericht weten. Royaan meldt dat haar rundvlees afkomstig is van de Braziliaanse en Argentijnse pampa’s.

Gisteren meldde Wakker Dier dat het wil dat Nederlandse snackfabrikanten geen paardenvlees uit Latijns Amerika meer gebruiken. Uit undercoveronderzoek in Brazilië en Mexico zou blijken dat veel paardenvlees afkomstig is van ondervoede en mishandelde paarden.

Het bewuste paardenvlees waar Wakker Dier op doelt, zou niet alleen in kroketten worden gebruikt maar ook in frikandellen en hamburgers. Een woordvoerder van Wakker Dier meldde dat het niet bekend is of en welke Nederlandse snackfabrikanten gebruik maken van vlees van mishandelde paarden.