Slaatjes supermarkt calorierijker dan hamburger

Slaatjes supermarkt calorierijker dan hamburger

Slaatjes uit de supermarkt zijn vet en bevatten soms zelfs meer calorieën dan een Big Mac. Dat blijkt uit onderzoek van het Engelse consumentenblad Which.

Denk je als consument eens gezond te kiezen door te kiezen voor een salade en kom je van een koude kermis thuis. Which kocht twintig voorverpakte salades bij diverse Britse supermarkten, en die bleken niet altijd even gezond. De Smedleys Atlantic Prawn Marie Rose Salad van Morrison’s bevat bijvoorbeeld maar liefst 855 calorieën en ruim 66 gram vet. Dat is meer dan een Big Mac en qua vet meer dan 70 procent van de aanbevolen dagelijkse vetinname voor een man.

Het zijn vooral mayonaise en romige dressings die de salades tot een ongezonde keuze maken. Sommige salades bestonden voor maar liefst 27 procent uit ‘vette’ sauzen.

Which pleit er voor dat er een betere ingrediëntendeclaratie en voedingswaarde-informatie op de salades komt. Nu is die soms bijna misleidend te noemen, zegt het blad dat onafhankelijke informatie verschaft aan de consument.