nieuws

Subway neemt voortouw met zoutreductie

Fastfood

Subway vermindert in Amerika de hoeveelheid zout in de sandwiches flink. Gemiddeld wordt de hoeveelheid in de broodjes met 15 procent teruggebracht. In de Fresh Fit sandwich lijn wordt de hoeveelheid zout zelfs met 28 procent verminderd.

Subway neemt voortouw met zoutreductie

Subway is daarmee de eerste grote keten in de VS die echt werk maakt van zoutreductie en met flinke stappen de hoeveelheid zout terugbrengt. De keten speelt daarmee in op de druk die steeds meer consumentenorganisaties uitoefenen op fastfoodbedrijven en levensmiddelenfabrikanten om minder zout te gebruiken. Overmatig zoutgebruik zou voor een belangrijk deel medeverantwoordelijk zijn voor hart- en vaatziekten.

De keten stond tot nu toe bekend om de grote hoeveelheden zout. Dat komt mede doordat producten zoals kaas en vleeswaren van zichzelf al veel zout bevatten. Daardoor bevatten sommige broodjes meer dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid zout.

In Nederland is zoutreductie ook een issue. Snackfabrikanten hebben een convenant afgesloten om de hoeveelheid zout in snacks drastisch te beperken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels