Verhage aan de krokante baguette

Verhage aan de krokante baguette

Verhage fastfood stapt over op krokante baguettes. De keten had eerder zogenaamde 'soft-baguettes' op de menukaart staan, maar die bevielen niet zo goed.

'Door het uiterlijk verwachtten de gasten een krokant broodje', aldus directeur Joop Verhage.

De nieuwe baguette is speciaal voor de keten ontwikkeld en wordt afgebakken in de broiler (hamburgergrill). Na 3-4 minuten zijn ze op deze manier mooi krokant afgebakken. 'Een gewone afbakbaguette moet minimaal 8-10 minuten in de oven. Dat past qua tijd niet in de werkwijze van een cafetaria', aldus Verhage.

Een pilot is net achter de rug en de broodjes zijn ketenwijd ingevoerd. 'We moeten nog reclame gaan maken, maar zien nu al een forse toename in de verkoop van baguettes in al onze vestigingen.'

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.