VWA: vloeibaar vet in 53% van cafetaria's

VWA: vloeibaar vet in 53% van cafetaria's

53 Procent van de cafetariahouders frituurt in vloeibaar vet, zo blijkt uit een steekproef van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Het percentage wijkt af van gegevens van het voorlichtingsbureau Margarine, Vetten en Oliën (MVO).

De 53 procent uit de steekproef van VWA is iets meer dan het jaar daarvoor. Toen gebruikte 50 procent van de cafetariahouders vloeibaar frituurvet.

De cijfers van VWA wijken opvallend veel af van MVO. Die meldde volgens het onderzoek van VWA dat in de cafetariabranche 62 procent van de ondernemers vloeibaar frituurvet gebruikt.

Feit is dat de snelle groei van het gebruik van vloeibaar frituurvet afneemt. In 2004 frituurde nog maar een op de drie cafetaria’s in vloeibaar vet. Nu is het dus meer dan de helft.