WK: 30.000 kilo stadionpommes uit 'onze' bakwanden

WK: 30.000 kilo stadionpommes uit 'onze' bakwanden

Oranje mag dan zijn uitgeschakeld in het WK, Nederland is nog volop aanwezig in de Duitse stadions. In de uitgiftepunten van de gloednieuwe Allianz Arena worden tijdens het WK duizenden kilo's pommes en snacks gebakken in frituurketels van de Woerdense bakwandproducent Kiremko.

De Allianz Arena is thuisbasis van zowel Bayern München als München 1860. Het stadion is vorig jaar geopend.

Bakwandleverancier plaatste tien frituursets in de uitgifteloketten van het complex, goed voor een investering van ruim 120.000 euro. In totaal worden in de Allianz Arena zes WK-duels gespeeld, inclusief de halve finale. Volgens sales manager Oscar Muis van Kiremko gaan er per wedstrijd 5000 kilo frites doorheen.

Kiremko is ook actief in het Rhein Energie stadion in Keulen, waar eveneens WK-wedstrijden worden gespeeld. 'Samen met België en het Verenigd Koninkrijk behoort Duitsland tot de belangrijkste buitenlandse groeimarkten.' Kiremko heeft inmiddels op ruim 150 lokaties apparatuur geleverd.

Muis: 'Van complete bakwanden, hoofdzakelijk in het Ruhrgebied, tot losse stand alone ketels in bijvoorbeeld Berlijn en andere Duitse steden.'