Veer Wolters van Preuverie de Toren in Echt is diep verontwaardigd over de uitslag. ‘Ik vind het echt flauwekul. We doen het supergoed. Als ze daar lol in hebben moeten ze dat zelf weten’, zegt hij over de kritiek. Zelf zoekt hij bevestiging bij de gasten. ‘Het is iedere dag volle bak en het wordt alleen maar drukker. We zijn overtuigd van ons product.’
Geen zout
Richard Groeneweg van Verhage Kort Ambacht in Zwijndrecht vermoedt dat de slechte klassering komt doordat hij de frites ongezouten meegeeft. Hij komt tot die conclusie omdat dit expliciet wordt genoemd in het AD. ‘In de omschrijving staat: ‘Dat alle zout ontbreekt maakt het nog smakelozer’. Dat klopt. Wij zouten de frites niet. Er staat zout op de counter, op de tafels en we geven het mee bij bestellingen. De ouderen hier in de buurt, waarvan we er veel als gast hebben, waarderen dat juist. Daarvan eten er veel zoutloos.’ Hij is daarom niet van plan voortaan zout op de frites te doen. ‘Welk oordeel moet ik hoger aanslaan. Dat van een panel van drie personen of dat van de honderden gasten die ons bezoeken?’