Verdubbeling winst Burger King

Verdubbeling winst Burger King
Flickr: sirwiseowl

Fastfoodketen Burger King heeft de winst in het vierde kwartaal bijna zien verdubbelen, geholpen door kostenbesparingen. De omzet daalde echter met 30 procent, hoewel de omzet in restaurants die langer dan een jaar open zijn met 2,7 procent steeg.

Onder de streep hield Burger King $48,6 miljoen (€36,3 miljoen) over, tegen $25 miljoen in dezelfde periode in 2011. De omzet daalde tot $404,5 miljoen, maar de keten wist dus de vergelijkbare omzet op te drijven. Burger King heeft meer dan 12.900 restaurants in 86 landen.

Met name in de Verenigde Staten en Canada ging de omzet omhoog. Burger King introduceerde afgelopen jaar een nieuwe menukaart en lokte klanten met aanbiedingen.

Over heel 2012 steeg de winst tot $117,7 miljoen, van $88,1 miljoen in 2011. De jaaromzet daalde met 16 procent tot $1,97 miljard.

Bron: ANP

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.