Manneken Pis deelt gratis frites uit

Manneken Pis deelt gratis frites uit

Zondag 21 april delen de drie Utrechtse vestigingen Manneken Pis gratis frites uit. De verse fritesketen viert met de actie de dat het bedrijf wederom een Frietopia Award voor lekkerste frites in de wacht sleepte.

Naar verwachting gaan er zondag in Utrecht duizenden porties frites doorheen. Tussen 12.00 en 18.00 uur worden de puntzakken verse frites uitgedeeld bij de drie vestigingen van de keten. Daarmee viert Mannken Pis-eigenaar Albert van Beek de Frietopia Award voor de beste frites die het bedrijf onlangs kreeg. Op de website van Frietopia kunnen gasten cafetaria’s recenseren. Manneken Pis is al meermalen in de prijzen gevallen.

Bij het frietje krijgend de gasten gratis frietsaus of wietsaus. Die laatste introduceerde de keten onlangs als gimmick vanwege de wietgeur die nogal eens rond de Amsterdamse vestiging hangt. De saus is overigens volkomen onschadelijk maar riep binnen de frituurbranche gemengde reacties op vanwege een mogelijk negatieve uitwerking op het imago van de branche.