Farm Frites bouwt patatfabriek in China

Farm Frites bouwt patatfabriek in China

Patatfabrikant Farm Frites gaat met een Chinese partner een fabriek bouwen in China, bij de stad Chifeng in de provincie Binnen-Mongolië. Het Nederlandse familiebedrijf uit het Zuid-Hollandse Oudenhoorn sloot hiertoe donderdag een overeenkomst met het Chinese aardappelbedrijf Linkage.

De partners richten een gezamenlijke onderneming op die de fabriek gaat neerzetten. Linkage neemt voor 75 procent deel, Farm Frites voor 25 procent. In totaal gaat het om een investering van 80 miljoen euro, zei een woordvoerder.

Chinezen eten al jaren frites, bij fastfoodketens als McDonald's en KFC, maar ook thuis. Farm Frites exporteert al patat naar de op een na grootste economie ter wereld, maar had er nog geen productielocatie.

De fabriek gaat naar verwachting in 2017 open en krijgt een capaciteit om jaarlijks 70.000 ton patat te produceren. Er komen 260 mensen te werken.

Farm Frites produceert jaarlijks 500.000 ton patat. Het familiebedrijf heeft fabrieken in onder meer Egypte, Polen en Argentinië. De onderneming telt circa 1500 werknemers en draait een jaarlijkse omzet van rond de 350 miljoen euro.

Bron: ANP