nieuws

Rode cijfers Burger King door kosten overname

Fastfood

Burger King heeft in het derde kwartaal een nettoverlies moeten incasseren. Dat komt door de kosten van de geplande overname van de Canadese koffie- en donutketen Tim Hortons, zo maakte de onderneming dinsdag 4 november bekend.

Rode cijfers Burger King door kosten overname
Flickr: sirwiseowl

De overname van Tim Hortons moet Burger King op termijn veel besparingen opleveren, omdat het bedrijf daardoor zijn hoofdkantoor kan verplaatsen naar Canada.

Daar hoeft het minder belasting te betalen. De fusie brengt voorlopig evenwel hoge kosten met zich mee.

Winst versus verlies

In het derde kwartaal resulteerde dat in een verlies onder de streep van 23,5 miljoen dollar (€18,8 miljoen), tegen een winst van 68,2 miljoen dollar een jaar eerder.

Gecorrigeerd voor eenmalige posten nam de winst met bijna een vijfde toe tot 96,4 miljoen dollar.

Restaurants

Burger King zag de verkopen in restaurants die vorig jaar ook al open waren, gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten, in het derde kwartaal met 2,4 procent toenemen.

De totale gerapporteerde omzet nam met 1,4 procent toe tot 279 miljoen dollar. Met name in de Verenigde Staten en Canada wist Burger King de opbrengsten op te voeren.

McDonald’s

Daarmee presteerde de hamburgerketen aanzienlijk beter dan McDonald’s, waar de vergelijkbare omzet in eigen land de afgelopen periode juist is gedaald.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels