Alle Kwalitaria's over op social wifi

Alle Kwalitaria's over op social wifi

Alle vestigingen van de Kwalitaria-formule in Nederland gaan social wifi aanbieden. Dit is gratis wifi voor klanten in ruil voor bijvoorbeeld een like of check-in op Facebook.

Er zijn tot nu toe 23 vestigingen van Kwalitaria overgestapt naar social wifi. De eerste – Kwalitaria de Bolder op Urk - ging in augustus 2013 van start. Gevolgd door 't Krinkelhoekje in Oss, Goverwelle in Gouda, Kwalitaria Vondelstraat in Alkmaar en Kwalitaria Parijsch in Culemborg.

'We hopen alle honderd zaken deze maand daadwerkelijk online te hebben,' zegt Brent van Assen van So Wifi, de aanbieder met wie de Kwalitaria's van FFC in zee gaan.

Hoe werkt het?

Gasten die het draadloos netwerk op willen bij een Kwalitaria, selecteren het netwerk van de cafetaria, loggen in met - meestal - Facebook. In veel gevallen kan inloggen met een e-mailadres of wachtwoord ook nog, zodat er een uitweg is voor gasten die niet actief zijn op de sociale media. 'Voordeel van social wifi is dat de likes op Facebook of de volgers die je erbij krijgt op Twitter daadwerkelijk afkomstig zijn van gasten. Heel anders dan bij een like, share en winactie', zegt Daan Donders, van So Wifi. Aanbieders maken een speciale landingspagina voor de cafetaria in de eigen huisstijl.

Van Assen: 'De gasten van Kwalitaria hebben drie mogelijkheden om wifi te krijgen: een Facebook-like, een Facebook-check-in of een email adres achterlaten. Bij een aantal is er ook de mogelijkheid om toegang te krijgen door twitter volger te worden.'