Cafetaria: 679 gezinspakketten via internet

Cafetaria: 679 gezinspakketten via internet

Cafetaria Pottenberg van Olaf Maraite uit Maastricht heeft 679 familiepakketten met friet, snacks, saus en een blikjes fris verkocht via kortingswebsite Social Deal. De deal werd aangeboden met een korting van 51 procent - van € 13,79 voor € 6,80.

'We zijn overweldigd door het succes van de deal. We bestaan 50 jaar en wilden iets terug doen voor onze vaste klanten,' zegt de ondernemer tegen Snackkoerier. Maraite had niet verwacht zo veel deals te verkopen. 'Tussen de 200 en 300 was de verwachting. Zie het als mooie publiciteit. Een dienst voor de klanten,' aldus zoon Yves Maraite.

Twee grote friet

De complete deal van Pottenberg bestaat uit twee grote friet, twee snacks (keuze uit frikandel, kroket, gehaktbal, nasi- of bamischijf), een bekertje saus (saté, zuurvlees of goulash) en twee blikjes fris. Via Social Deal kostte dit pakket geen € 13,79 maar € 6,80. Social Deal is een kortingssite die veel weg heeft van Groupon. Het is echter meer regionaal gericht, met name in Zuid-Nederland (er zijn aparte deals voor Maastricht, Sittard-Geleen, Parkstad, Hasselt, Aachen en Midden-Limburg).

De vouchers die Pottenberg verkocht heeft, kunnen tot 2 oktober ingewisseld worden en zijn geldig op alle dagen dat de cafetaria is geopend (max 1 voucher per bezoek).

'Er is sprake van geringe meerverkoop. Hoe dat voor de gehele actie gaat uitpakken, weet ik nu nog niet,' aldus Maraite.

Discussieer mee over kortingssites op Misset Horeca Connect.

Meer over Social Deal en acties van andere ondernemers in Snackkoerier 8.