ProFri van start met Goed Gefrituurd Keurmerk

ProFri van start met Goed Gefrituurd Keurmerk

ProFri lanceert het 'Goed Gefrituurd Keurmerk'. Het keurmerk van de vakvereniging telt drie pijlers - vakmanschap, veiligheid en verantwoordelijkheid - en moet bijdragen aan het verbeteren van het imago van professioneel friturend Nederland.

De komst van het keurmerk was al eerder aangekondigd door de vakvereniging Professionele Frituurders (ProFri), die de opdracht liet uitvoeren door het Nederlands Frituurcentrum.

Vakmanschap en vakkennis

'Met deze kwaliteitsstempel willen we vakmanschap en vakkennis zichtbaar maken voor de consument', aldus directeur Frans van Rooij vorig jaar april.

Nu er na drie jaar een stevige basis staat, gaat ProFri definitief van start met het Goed Gefrituurd Keurmerk', zo laat de vakvereniging weten.

Lekker genieten

Daarbij komt de nadruk vooral te liggen op het lekker genieten van friet, kroketten en andere gefrituurde lekkernijen.

Imago

Centraal staat het verbeteren van het imago van professioneel friturend Nederland.

Dit moet gebeuren door het uitdragen van de kernkwaliteiten deskundigheid, vakbekwaamheid, gastvrijheid, productkennis, voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit.


Meer over het keurmerk in de editie van Snackkoerier, die zaterdag 21 februari verschijnt.