Worstmaker maakt pulled porkkroket

Worstmaker maakt pulled porkkroket
Van den Hooven frituurt z'n eersteling onder toeziend oog van chef Hendry Dos Santos van hotel Stroom in Rotterdam. Foto: Roelof de Vries.

De befaamde Rotterdamse worstmaker Paul van den Hooven van Wild Vleesch heeft een pulled porkkroket bedacht.

Het is een kroket waarvan het vlees langzaam is gerookt is op de barbecue. Het is de eerste uit een lijn van ambachtelijke producten, gebaseerd op de liefde van de maker voor de Amerikaanse stijl van barbecuen.

Rafelvarken

De worstmaker hanteert een eigen, Rotterdamse benaming voor ‘pulled pork’, los getrokken stukjes vlees: ‘Rafelvarken. Het is één van de bekendste gerechten uit de Amerikaanse barbecuewereld. Helaas zien we hier in Nederland veel pulled pork dat nog nooit een barbecue heeft gezien.’

De kroket is via Wild Vleesch verkrijgbaar voor horeca, handel en consument. Het vlees is afkomstig van ‘goed geboerde’ Nederlandse varkens.