Franse frietjes sterk verbeterd

Franse frietjes sterk verbeterd

De aardappelsector heeft grote verbeteringen aangebracht in het vetzuurprofiel van Franse frietjes. Twee nieuwe Amerikaanse onderzoeken bevestigen dat.

Hoewel de oliën die momenteel worden gebruikt om friet te bakken grotendeels plantaardig zijn, worden Franse frietjes in de media nog steeds vaak genoemd als bron van ongezond transvet.

Wetenschappers van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw ontdekten tijdens meerjarige onderzoeken bij drie nationale fastfoodketens een duidelijke en voortdurende daling in het transvetgehalte van Franse frites. Bij de beoordeling per 1000 kcal daalde het transvetgehalte van Franse frietjes, onafhankelijk van fastfoodketen, de afgelopen tien jaar tot vrijwel nul. De studies werden erkend door de Amerikaanse Voedsel- en Warenautoriteit.

Voedingsrichtlijn

De meest recente beschikbare consumptiegegevens tonen aan hoe Franse frites worden geconsumeerd in hoeveelheden die goed passen binnen de huidige voedingsrichtlijnen en dat ze belangrijke voedingsstoffen leveren.
Bron: potatobusiness.com