Voedselverspilling door te grote verpakkingen

Voedselverspilling door te grote verpakkingen

Ruim een derde (34 procent) van de Nederlanders die wel eens voedsel weggooien, doet dat omdat er simpelweg te veel in een verpakking zit.

Dat concludeert het Voedingscentrum uit onderzoek dat het heeft laten uitvoeren door het Duitse marktonderzoeksinstituut Gfk.
Een ruime meerderheid van de consumenten (72 procent) zegt het erg te vinden eten te moeten weggooien vanwege de verpakkingsgrootte. Slechts drie op de tien (29 procent) van de Nederlanders kiest echter voor een kleinere verpakking wanneer de prijs daarvan hoger is.
Volgens Corné van Dooren, kennisspecialist Duurzaam Eten bij het Voedingscentrum, kunnen fabrikanten consumenten helpen om voedselverspilling tegen te gaan. 'Mensen geven te kennen dat meer keuze in verpakkingsformaten hen kan helpen minder te verspillen.'
Kleinere en hersluitbare verpakkingen zijn volgens het Voedingscentrum een goede oplossing voor het probleem.