Nieuwe Hygiënecode voor de horeca

Nieuwe Hygiënecode voor de horeca

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft de nieuwe hygiënecode gelanceerd. Hiermee kunnen horecaondernemers en hun medewerkers voldoen aan de meest actuele wetgeving op het gebied van voedselveiligheid.

In deze nieuwe code zijn actuele (werk)processen, de frequentie van de registratieverplichtingen en voorbeeldregistratieformulieren opgenomen, zodat horecaondernemers op een makkelijke manier veilig kunnen werken. De hygienecode is nu verkrijgbaar via de webshop van KHN.

Hygiënecode

Elk bedrijf dat met voedsel en dranken werkt, moet voldoen aan de regels van voedselveiligheid. In de Hygiënecode voor de horeca worden de regels omschreven waarmee horecabedrijven de voedselveiligheid en hygiëne kunnen bewaken. Horecaondernemers voldoen aan de wetgeving als zij werken volgens de nieuwste Hygiënecode.

Voedselveilig werken

KHN is uitgever en eigenaar van de Hygiënecode voor de horeca. Deze code is gebaseerd op Europese wetgeving waarin staat dat alle levensmiddelenbedrijven volgens de HACCP-beginselen moeten werken. KHN heeft deze HACCP-beginselen uitgewerkt in de nieuwe Hygiënecode. Op deze manier wordt voedselveilig werken voor ondernemers en medewerkers eenvoudig gemaakt. Zij voldoen aan de wetgeving als zij werken volgens de regels van de Hygiënecode. Deze code is opgesteld in samenwerking met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en is goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. KHN stelt vanaf februari 2016 de nieuwe Hygiënecode ook in het Chinees en Engels beschikbaar.

Voorgaande versie

Zodra er een nieuwe versie van de Hygiënecode van kracht wordt, vervalt de voorgaande versie. De laatste versie is die uit 2007 en vervalt per 1 april 2016. Horecaondernemers moeten dus voor deze datum de nieuwe versie in het horecabedrijf hebben. Om dit onder aandacht te brengen start KHN de campagne ‘Vanaf 1 april geldt de nieuwe hygiënecode en dat is geen geintje’. Het eerste exemplaar van de nieuwe hygiënecode werd tijdens Horecava 2016 uitgereikt aan Tom en Hans Pijls van hotel Voncken in Valkenburg. Het bedrijf viert tijdens deze zestigste editie van Horecava het zestig jaar lidmaatschap van KHN.

Online bestellen

Horecaondernemers kunnen de nieuwe Hygiënecode bestellen via www.khn.nl/hygienecode. Leden van KHN krijgen korting. Zij betalen € 30 in plaats € 100 (beide bedragen zijn exclusief btw).

Bekijk deze collectie

Hygiëne

Hygiëne in de horeca is een randvoorwaarde. In deze collectie staan effectieve strategieën voor insectenbestrijding en de nieuwste technieken voor grondige schoonmaak. Met de tips is de gezondheid van je gasten gewaarborgd.