nieuws

Bitch is het lekkerste lunchroombroodje

Fastfood 1261

Johhny Ma van SAP Bagel & Juice Bar in Maastricht maakt het lekkerste lunchroombroodje van Nederland. Maar waarom noemen ze het de Bitch?

Bitch is het lekkerste lunchroombroodje
Johhny Ma, de bedenker van de Bitch

De Bitch is een variatie op de in Amerika populaire BLT (bacon, lettuce, tomato). Johhny Ma heeft daar ‘chicken’ en ‘ham’ aan toegevoegd. Het resultaat is een BLTCH, maar omdat veel gasten het als ‘BITCH’ lazen, werd dat de naam van deze creatie.

Krull-varken

Het gerecht bestaat uit een vers afgebakken sesambagel, belegd met lollo bianco, Mesclun-salade, bourgondische beenham, tomaat, kaas, streaky bacon van Krull-varken, huisgemaakte spicy garlic saus en gebakken uitjes. De prijs: € 5,80.

Ongeldig broodje

De jury heeft gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding, mise en place, de originaliteit van het recept en de smaak. Overigens is de inzending van één van de vijf finalisten ongeldig verklaard omdat het broodje niet op de kaart bleek te staan tijdens het bezoek van de mystery jury.

De wedstrijd is een initiatief van vakblad Lunchroom, een titel van Uitgeverij PS: bv.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels